četvrtak, 30. travnja 2009.

Obavijest

Na sastanku održanom 29. travnja 2009. izglasana je odluka o simboličnoj blokadi Studija dizajna kojom studenti zauzimaju prostor studija u Frankopanskoj 12 svakog dana od 12 do 15 sati.

Riječ je o smislenom i očekivanom potezu nakon jučerašnje odluke studenata našeg matičnog Arhitektonskog fakulteta da obustavi nastavu u potpunosti. Prosvjedovat ćemo svakoga dana od 12 do 15 sati i simboličnim bojkotom nastave na svim fakultetima koji sudjeluju u njenoj provedbi. Smatramo da ovakvim oblikom prosvjeda možemo djelovati najbolje za svoje kolege. U to će se vrijeme umjesto redovne nastave održavati kreativne radionice i predavanja u svrhu promicanja glavne ideje blokade Sveučilišta u Zagrebu o besplatnom obrazovanju za preddiplomske, diplomske i postdiplomske studije. Pokušat ćemo na načine svojstvene našoj struci pomoći u vizualnom, ali i teoretskom oblikovanju i promicanju ideja prosvjeda.

Na radionice i predavanja dobrodošli su svi članovi akademske zajednice Sveučilišta. Blokada će trajati do završetka prosvjeda. Nadamo se podršci profesora u ostvarivanju jednakih prava na obrazovanje za sve.

Studenti dizajna

Nema komentara:

Objavi komentar