ponedjeljak, 11. svibnja 2009.

Pismo Akademije Primijenjenih Umjetnosti Rijeka

Kroz studentsku blokadu, na svojoj koži, osjetili smo kakva je zapravo moć medija. Pokušali smo raširiti naše razloge, no zbog manipulacija medija naše poruke nikada nisu bile u potpunosti prenesene. Došli smo do ideje, do načina da preokrenemo stvari! Kao umjetnici, u svoj toj priči stojimo postrance, mediji nas zaobilaze...i baš zato, vrijeme je da se povežemo!!!

Svi umjetnici, cijelog svijeta, za jedan cilj, u borbi protiv komercijalizacije znanja.

Znanje nije roba!!!

Organizirajmo veliku manifestaciju, svih umjetnosti, stojmo zajedno u svemu ovome, budimo najglasniji, nek nas svi čuju. Kažu da slika govori više od tisuću riječi, napravimo tisuću slika, a time bujicu riječi.

Poziv na sudjelovanje u akciji

Svjetski masovni umjetnički napad

Pozivamo sve građane da nam se pridruže u međunarodnoj umjetničkoj akciji koju nazivamo Svjetskim masovnim umjetničkim napadom.

Svi studenti, umjetnici, kulturni djelatnici, teoretičari, znanstvenici, prosvjetari i ostali svjesni građani i građanke, koji smatraju da na vrijeme treba spriječiti proces komercijalizacije znanja, a koji nam kroz sumnjive zakone o obrazovnom sustavu nastoje nametnuti državne institucije u skladu s diktatom globalnog neoliberalnog kapitalističkog projekta, neka nam se pridruže u akciji koja je u planu za 15.,16., i 17. svibnja, u svojim gradovima.

Potaknuti medijskim zanemarivanjem, te manipulacijom informacijama o događanjima vezanim uz prosvjed nezavisne studentske inicijative, odlučili smo reagirati organiziranjem masovne umjetničke akcije kroz koju ćemo nastojati iznijeti svoje stavove i prijedloge o drugačijem obrazovnom sustavu u kojem znanje nije samo roba.

Jedan svijet, jedna borba!

Ideja je da se u lokalnom kontekstu organizira umjetnička manifestacija što većih proporcija, sa lokalnim umjetnicima: likovnjaci, glazbenici, performeri,glumci, razne udruge...

P.S.Svi prijedlozi su dobrodošli!

Nema komentara:

Objavi komentar